camerasysteem advies

Houten Eiken bijgebouw

Zoek je een eiken bijgebouw? Oak Wood Projects ontwerpt uw bijgebouw op maat volgens de oude ambachtelijke technieken. Poolhouses, carports, overdekte terrassen, orangerieën of aanbouwen. Een bijgebouw wordt gebouwd op dezelfde locatie als het hoofdgebouw maar staat niet in directe verbinding met het hoofdgebouw door bijvoorbeeld een opening of deur. Hierin verschilt het bijgebouw met een aanbouw of uitbouw. In dit artikel leg ik je uit wat een bijgebouw is en waarom mensen ervoor kiezen om hem te bouwen.

Onze werkwijze

Oak Wood Projects ontwerpt uw bijgebouw op maat volgens de oude ambachtelijke technieken met de materialen van uw keuze. Eikenhouten (of andere houtsoorten) bijgebouwen, poolhouses, carports, guesthouses of stallingen vormen een ideale aanvulling voor uw tuin. Het plaatsen van losstaande bijgebouwen in de tuin zoals een tuinhuis, serre, schuurtje, poolhouse of garage is vergunningsplichtig. Onder voorwaarden kan een vrijstelling van de vergunningsplicht gelden. Hier vindt u de algemene voorwaarden die in heel Vlaanderen gelden. De gemeente kan bijkomende voorwaarden opleggen. Informeer dus altijd bij de gemeente. Voldoet uw ingreep niet aan de lokaal geldende voorwaarden voor vrijstelling, dan is het aanvragen van een vergunning verplicht. Dit moet uiteraard voorafgaand aan de werken gebeuren.

Algemene regels over vrijstelling en melding (Vlaams niveau)

Vrijstelling

Onder voorwaarden (zie hieronder) geldt in bepaalde gevallen een vrijstelling van de vergunningsplicht voor het optrekken van vrijstaande bijgebouwen in de zij- en/of achtertuin. Het kan hier gaan over een tuinhuis, poolhouse, vrijstaande carport, vrijstaande garage, vrijstaande terrasoverkapping, serre… De vrijstelling van vergunningsplicht geldt enkel als aan een aantal voorwaarden voldaan is:
 • Er geldt een maximum van 40 vierkante meter oppervlakte aan vrijstaande bijgebouwen per woning. Let op: ook reeds bestaande losstaande bijgebouwen worden hierbij meegerekend.
 • Als dit bijgebouw een woonfunctie heeft, is hiervoor altijd een vergunning en de medewerking van een architect verplicht. Dit geldt ook voor als woning gebruikte containers, mini-huisjes en andere constructies, tuinkantoren, ateliers enz. De vrijstelling geldt enkel voor bijgebouwen die in functie staan van bijvoorbeeld tuinonderhoud, tuinontspanning (vb tuinberging, poolhouse, …) of opslag (garage, carport, fietsenstalling, …).
 • De vrijstelling geldt enkel als de losstaande bijgebouwen:
  • een hoogte van 3,5 meter niet overschrijden (dit is de totale hoogte, gemeten tot het hoogste punt van het bijgebouw)
  • volledig binnen een straal van 30 meter van de woning opgetrokken worden
  • in de zijtuin 3 meter van de perceelsgrens blijven
  • in de achtertuin 1 meter van de perceelsgrens blijven of tegen een bestaande scheidingsmuur op de perceelsgrens gebouwd worden zonder de bestaande scheidingsmuur te wijzigen
 • De vrijstelling geldt niet als de losstaande bijgebouwen opgetrokken worden in ruimtelijk kwetsbaar gebied.
 • De algemene checklist "vrijstellingen" bevat nog aanvullende voorwaarden.
 • De gemeente kan bijkomende voorwaarden opleggen. Informeer dus altijd bij de gemeente.

Voorbeeld:

Iemand wil in zijn achtertuin een vrijstaand tuinhuis plaatsen. Momenteel staat er al een serre van 15 m². Het vrijstellingsbesluit maakt het mogelijk om zonder stedenbouwkundige vergunning én zonder melding een tuinhuis te bouwen dat 25m² groot is (want 15 + 25 = 40) en lager dan 3,5 meter, mits aan alle voorwaarden  uit de checklist vrijstellingen voldaan is.

Bijgebouw Puzzelwoord

Je wenst een houten poolhouse op maat te laten maken, maar de mogelijkheden zijn enorm groot. kostprijs stenen bijgebouw. Wij geven een overzicht van de soorten, afwerkingsmogelijkheden, prijzen enz... Houten poolhouse plaatsen Een poolhouse op maat laten maken? Dan dien je op een aantal criteria te letten die belangrijk zijn voor een goede realisatie ervan.

Goede ligging Ten eerste dien je te hebben om de constructie te plaatsen. Uiteraard is dit afhankelijk van het ontwerp en de vorm van je poolhouse. Bovendien moet de goed zijn om zowel te kunnen genieten van het zwembad als van het poolhouse. De beste oriëntatie voor de plaatsing van een poolhouse is daar waar voldoende zonneschijn is, je niet met je rug in de zon zit en daar waar het gebouw aan de zijkant van de tuin kan geplaatst worden.

Een poolhouse mag ook niet te ver van het zwembad en de woning liggen (kostprijs houten bijgebouw). Dit kan belangrijk zijn voor wie nog kleine kinderen heeft, controle van een ouder blijft belangrijk. Vergunning Ga ook na bij de of je überhaupt een poolhouse mag plaatsen en wat de voorwaarden zijn om een bijgebouw te mogen plaatsen.

Hou ook rekening met de wettelijke afstand met de perceelgrens van je buren - houten poolhouse. Terrein Ook een belangrijke item is uiteraard je budget, maar ook dien je te laten nakijken of de grond voldoende draagkrachtig is om de constructie te dragen. Is de grond niet geschikt dan kunnen de kosten hoog oplopen om een degelijke fundering te voorzien.Nutsvoorzieningen Ten slotte dien je rekening te houden met de voor het poolhouse en het zwembad. Afhankelijk van de en het gebruik van het poolhouse kan het nodig zijn om nutsvoorzieningen zoals elektriciteit, water, gas... in het poolhouse te voorzien. Bovendien heeft een zwembad ook een technische ruimte nodig. Dit kan eventueel in het poolhouse weggewerkt worden.

Bijgebouw 60mStart uw offerte Houten poolhouse bouwen Poolhouse in massieve houtbouw Het poolhouse kan op verschillende manieren opgebouwd worden (zelf eiken bijgebouw maken). Ten eerste is er het gemetste poolhouse in . Hierbij wordt de constructie op traditionele wijze opgebouwd uit metselwerk ( snelbouw & gevelsteen ) en dienen sommige onderdelen van het poolhouse ( raamopeningen, kolommen, dakoversteek,...

Nadien wordt alles met een houten gevelbekleding afgewerkt in de vorm van platen en houtstroken zoals , of ... Je kan er ook voor opteren om muren en dakoversteek af te werken met crepi of pleisterwerk. Poolhouse in houtskeletbouw Ten tweede kan je een houten poolhouse op maat laten maken door middel van .

Ook de wanden worden aan de buitenzijde met eikenhout afgewerkt. Houten poolhouse met zwembad De stijl van het houten bijgebouw stem je het best af met je zwembad. Je kan kiezen tussen een betonnen zwembad, monoblock zwembaden of opzetzwembaden - mag je een tuinhuis of bijgebouw plaatsen zonder vergunning. Je kan in het poolhouse de voor het poolhouse en zwembad voorzien.

Je kan opteren voor een houten poolhouse zonder dakoversteek of met een dakoversteek. De dakoversteek, kroonlijst of dakrand bestaat meestal ook uit hout om een mooi geheel met de constructie te vormen. Het plat dak kan doorgetrokken worden om bijvoorbeeld een poolhouse met terras schaduw te bieden, hier wordt het plat dak of als luifel of zonwering gebruikt.

Het hellend dak wordt het meest toegepast op een of . De dakafwerking kan in tal van materialen uitgevoerd worden zoals: rustieke pannen, riet, tegelpannen. is een afdak een bijgebouw... Mooi aan een hellend dak is dat het dakgebinte binnenin nog te zien is. Wens je een woonruimte onder een open terrasoverkapping, voorzie dan voldoende dakisolatie en vloerisolatie.

Elektrische Verwarming Bijgebouw

Dergelijke poolhouses vallen onder de . Houten poolhouse uitbreiden Je kan het poolhouse gebruiken voor tal van functies en toepassingen: Houten poolhouse met terrasoverkapping; Houten poolhouse met overdekt terras; Houten poolhouse met tuinberging of tuinhuis; Houten poolhouse met zitruimte of lounge; Houten poolhouse met carport; Houten poolhouse met terrasoverkapping; Houten poolhouse met wellnessruimte; Houten poolhouse met buitenkeuken; . bijgebouw tuin prijs...

) soort dak ( plat vs hellend ), soort buitenschrijnwerk ( hout, alu, staal, pvc ) enz. houten poolhouse.. (pinterest tuin bijgebouw zwembad). Houten poolhouse op maat laten maken? Vergelijk hier de via één offerte-aanvraag. Start uw offerte .

Een buitenzwembad staat garant voor ontspannen zwemplezier. Met een poolhouse maakt u de ervaring compleet - bijgebouw meldingsplicht. Vroeger was een poolhouse vooral bedoeld als opslagruimte en om er de technische installatie van het zwembad onder te brengen. Intussen worden poolhouses meer en meer beschouwd als een volwaardige leefruimte, met een breed gamma aan opties voor wellness en ontspanning.

Met een poolhouse wordt uw tuin een oase van ontspanning, niet alleen in maar ook naast het water. Poolhouses zijn beschikbaar in uiteenlopende materialen. Kiest u voor een poolhouse in hout, baksteen of beton? Voor dakpannen of een rieten dakbedekking? Het poolhouse kan naar wens opgebouwd en ingedeeld worden, zodat het mooi aansluit bij het zwembad en bij de rest van de tuin.

Poolhouseprijzen kunnen sterk variëren - eiken poolhouse. De prijs van een poolhouse is afhankelijk van onder meer de afmetingen, materialen en extra opties. Met een poolhouse kunt u alle kanten op. Een poolhouse bouwen laat u over aan een ervaren vakman, die u advies op maat geeft. bijgebouw bouwpakket. U vindt een aantal indrukwekkende realisaties op deze website.

Bijgebouw EcologischEen poolhouse of zwembadhuis is een bijgebouw - losstaand in je tuin als verlengstuk van je zwembad - dat dient als ontspanningsplek om voor, tijdens en na het zwemmen uren in te vertoeven. Het houten tuingebouw is veel meer dan een technische ruimte voor het zwembad. Het is een echte leeftruimte waarin je kan koken, ontspannen, gasten ontvangen, welnessen, sporten, . bijgebouw woonfunctie...

Je kiest wat bij je past. Zowel voor de buitenkant als het interieur van je bijgebouw op maat voorzien we een groot aanbod aan afwerkingsmogelijkheden. Wil je jouw poolhouse voorzien van sanitair, een zithoek, een gastenkamer, een thuisspa of andere faciliteiten? Dat kan probleemloos. De prijs van een moderne poolhouse wordt bepaald door de oppervlakte, de gekozen materialen en de inrichting.

000 euro. Kies je uit één van onze basisstijlen of laat je liever je poolhouse volledig op maat ontwerpen door onze (interieur)architect? We bespreken graag alle mogelijkheden met jou. Bij elk bouwproject is het belangrijk om met een ervaren en financieel sterke partner in zee te gaan. Een partner die niet plots van de wereldbol verdwijnt.

Je kan met andere woorden op ons rekenen. Niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst. We zijn makkelijk bereikbaar, betrokken en gepassioneerd door houten constructies. Reken op onderhoud en opvolging dankzij onze uitgebreide after sales service. moduus onderscheidt zich met deze totaalaanpak: van de ruwbouw tot de binnenafwerking van jouw bijgebouw, we doen alles in eigen beheer.

Maak een afspraak in ons experience center en ontdek er enkele van onze bijgebouwen. Wil je liever eerst wat meer informatie, vraag onze brochure aan of stuur ons een mail met je vragen over onze poolhouses (zelf bijgebouw plaatsen).

Hoe Groot Mag Bijgebouw Zijn Zonder Vergunning

Tuinhuis of poolhouse kopen? De opzet komt in feite op quasi hetzelfde neer. Het gaat meestal om een , maar kan uiteraard ook gebouwd worden met , , , of , of een combinatie van materialen. Het grote verschil is dat een doorgaans als een soort dienst doet in de tuin, terwijl een vooral als dienst doet.

Natuurlijk ook ideaal als entertainment ruimte voor familie, vrienden en kennissen. Het meest geschikte bedrijf uit uw regio vinden voor een poolhouse op maat. Het kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt een goede aannemer vinden die een biedt, maar ook , iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

via onze website zodat dit proces voor u een stuk wordt. Maak gebruik van onze en Poolhouse kopen aan de beste prijs.① Maak gebruik van onze .② zo nauwkeurig mogelijk .③ Wij brengen u in contact met - bijgebouw renoveren. ④ welk bedrijf het beste bij u past. FAQ Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste vakman te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren. Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag - bijgebouw kostprijs. Dat kan snel gaan natuurlijk.

Villabouw realiseren

Zoek je een villabouw?  Is het u droom om een luxe woning te bouwen of landhuis te bouwen en wil je geen genoegen nemen met een standaard woning? Dan is een villa bouwen wellicht iets voor u! Kom eens praten met Architect Gruwez, wij helpen u graag om uw droom te realiseren. Wij kunnen voor u het gehele traject verzorgen van het ontwerp van uw villabouw tot aan de oplevering, het ontwerp is werkelijk maatwerk. Weet u nog niet precies in welke stijl u uw villa wilt laten bouwen, dan hebben wij voor u genoeg keuzemogelijkheden. Samen met u schetsen en bouwen wij uw woning. Op onze website vindt u vele voorbeelden van villa’s die we door de jaren geen in deze bouwstijl hebben ontworpen.

VILLABOUW MODERN- LUXE VILLA BOUWEN

Bij architectenbureau Frank Gruwez kunt u terecht voor elk bouwtraject. Wij luisteren naar uw dromen en wensen en komen met een bouwplan voor uw woning. Dit bouwplan bevat als eerste een voorontwerp met schetsen. U bepaalt wat u wilt en welke materialen u wilt gebruiken. Wij bouwen uw moderne of klassieke villa op maat. Wij werken daarbij op een professionele en gestructureerde manier. Wij bouwen niet alleen uw villa uit, wij houden ook tijdens de villabouw contact met u als opdrachtgever. U wordt zo betrokken bij het hele bouwproces. Wil je graag een moderne villa bouwen? Architectenbureau Gruwez helpt u hierbij! Wij hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen van moderne villabouw. Kom eens met ons praten, wij maken een passend ontwerp en u zal merken dat een moderne villa bouwen ook voor u mogelijk wordt. Houten Bijgebouwen realiseren met “Villabouw” is kiezen voor exclusiviteit en duurzaamheid. Wij doen er samen met U alles aan om dit waar te maken. Voor Houten Bijgebouwen bent U voor ons in de samenwerking de sleutel tot weer een tevreden klant. Reeds van in het begin bent U betrokken bij het ontwerp en de plannen. Nadat wij het Houten Bijgebouwen architectenplan hebben ontvangen, starten wij met het visualiseren van uw project. U bent al BINNEN IN UW WONING nog voor ze gebouwd is en nog voor de productie of de werf aanvangt! Met onze 3-dimensionale projectvoorstelling, voorkomen wij teleurstellingen en ontluiken tussen ons en de klant, erg leuke ideeën, DAT is nu net 1 van de meerwaarden die wij U aanbieden en waarom U voor ons gekozen heeft.

Deskundig en comfortabel uw luxe villa laten bouwen

De ervaring en vakmanschap van Architect Gruwez zorgt ervoor dat het het realiseren van een orginele villa van een leien dakje loopt. Ons bureau bouwt via een totaalformule, wat betekend dat wij voor alles zorgen. Het gaat ons om de kwaliteit van de bouw. De diensten en service naar u als klant staan bij ons daarbij centraal. Want er is geen betere reclame voor ons dan een tevreden klant. Onze totaalformule heeft voor u al het voordeel. Wij zijn een architectenbureau dat speciaal  en uniek bouwt, met verschillende exclusieve ontwerpen per jaar zijn we de koploper in Vlaanderen.

Navigation

Home

Latest Posts

Afzetpaal Met Trekband

Published Aug 01, 23
8 min read

Rood Witte Afzetpaal

Published Aug 01, 23
10 min read

Afzetpaal Uitneembaar

Published Aug 01, 23
7 min read